Špilberk food festival

4. ročník Špilberk food festivalu.

Termín: 5. – 7.6. 2015.

Na začátku června se na nádvořích a terasách hradu Špilberk uskuteční již čtvrtý ročník Špilberk Food Festivalu, který je určen všem milovníkům dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. O vaše chuťové buňky a gastronomické zážitky se postarají přední šéfkuchaři nejvýznamnějších restaurací Jihomoravského kraje. Během bohatého doprovodného programu se můžete zúčastnit řízených degustací vín v Babinský bistro nebo přímo v kasematech hradu Špilberk, workshopu alternativních metod přípravy kávy, nahlédnout do tajů čajových degustací, ochutnat vybrané destiláty nebo přihlížet cooking show michelinských šéfkuchařů přímo na pódiu.

 

 

Servírované KOISHI menu v Královské kapli
Novinkou letošního festivalu je exkluzivní servírované menu připravené ve spolupráci s KOISHI restaurantem. V nerušeném komorním prostředí Hranolového sálu, v předsálí Královské kaple, můžete získat cenné informace od samotných vinařů. Představí se zde Jaromír Gala se svým sektem, vinařství Gotberg, Sonberk, Stapleton-Springer, HORT a Jakub Šamšula z Čejkovic. Nebude chybět ani Daniel Klásek, trpělivý propagátor čajové kultury, který vysvětlí, co je to matcha, případně jak můžete rozvinout její využití v kuchyni. Kdo dává přednost kávě, také nepřijde zkrátka, Julius Meinl, partner festivalu, vám připraví prvotřídní kávu své výběrové řady. V samotné Královské kapli vám naservírujeme pětichodové menu pečlivě nasnoubené s víny, a to ve třech termínech v pátek a sobotu a po dvakráte v neděli. Omezený počet speciálních vstupenek je v předprodeji na našem webu do 24. května. Nahlédněte do připravovaného MENU.

Vstupenky v prodeji na baru v PETIT CRU nebo v prodejně KOISHI SHOP.

Autor: Koishi

Mohlo by vás zajímat