logo-bile-male
O nás

KOISHI – restaurant zaměřený na ryby a sushi. Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá evropská kuchyně snoubená s asijskými prvky. Chloubou a vlajkovou lodí jsou čerstvé mořské i sladkovodní ryby v režii šéfkuchaře Petra Fučíka. Akcent na čerstvost surovin vytváří ideální podmínky pro nabídku sushi, které pro vás ve vybraných dnech připravuje japonský sushimaster Noritada Saito.
Prvotřídní suroviny jsou základními kameny filozofie restaurantu, ale zážitková kuchyně je mozaikou mnoha dalších kvalit, bez kterých si naše služby neumíme představit.

Seznamte se s majitelkou
Simona Elsnerová

…má raději spletité cestičky, než rušné dálnice; výzva je pro ni nejvítanější dárek; neúspěch vnímá jako zkušenost, kterou lze zúročit; hloubky jsou pro ni vyvážením výšek a naopak; věří, že skrz jídlo může člověk pochopit sebe sama a neváhá v tomto ohledu posouvat hranice možností.

Rozená organizátorka a marketingová manažerka získávala praxi v nadnárodních i soukromých firmách zaměřených na gastronomii. Po zkušenosti s vlastní firmou se v roce 2008 spojila s Jankem Martinkovičem a společně dali vzniknout KOISHI restaurantu na Údolní ulici v Brně, který každoročně najdete v TOP10 nejlepších českých restaurací.

2010/9: KOISHI restaurant získal Certifikát Tokijské asociace sushimasterů, jako podnik s vynikajícím standardem, co se týče kvality surovin, jídla a servisu.

2010/12: KOISHI restaurant získal 4. místo v Maurerově výběru nejlepších restaurantů v ČR „GRAND RESTAU­RANT 2011“

2011/12: KOISHI restaurant získal 6. místo v Maurerově výběru nejlepších restaurantů v ČR „GRAND RESTAU­RANT 2012“

2012/13: KOISHI restaurant získal 1. místo v Maurerově výběru nejlepších restaurantů v ČR GRAND RESTAURAN­T 2013

Lidé v KOISHI

Koncept a fyzická podoba restaurantu KOISHI vznikaly téměř dva roky. S myšlenkou otevřít vlastní provoz si ale Janko Martinkovič začal pohrávat už před desítkami let. Jasnějších obrysů dostal jeho sen roku 2006, kdy se jako ideální místo jeho plánu zrodil nově vznikající gurmánský okrsek Údolní ulice.

Noritada Saito

sushimaster

Janko Martinkovič

majitel, sommelier

Při vší mimořádné úctě ke zdejšímu sushi doporučuju všem, aby vyzkoušeli druhý rozměr jídelního lístku. Neskutečné! Excelentní harmonie ryzích chutí, kambala s hovězím líčkem, candát s jelítkem, polévka z jeruzalémských artyčoků, kokosová curry polévka, nepochopitelné dezerty - gastronomický vrchol.
Rostislav Křivánek - příspěvek facebook