logo-bile-male
Příběh KOISHI

KOISHI, Údolní 11, 602 00 Brno, Česká Republika
Email: koishi@koishi.cz
Telefon: +420 777 564 744



PŘÍBĚH KOISHI

Koncept a fyzická podoba restaurantu KOISHI vznikaly téměř dva roky. S myšlenkou otevřít vlastní provoz si ale Janko Martinkovič začal pohrávat už před desítkami let. Jasnějších obrysů dostal jeho sen roku 2006, kdy se jako ideální místo jeho plánu zrodil nově vznikající gurmánský okrsek Údolní ulice.

Ryze pragmatickou energii a svůj organizační talent do projektu na jaře 2007 dodala manažerka Simona Elsnerová. Přes nejrůznější problémy technického a organizačního řádu se začala finální podoba KOISHI krystalizovat na jaře 2009. Průtahy s dokončováním hrubé stavby přetavil tým KOISHI v kreativní proces dolaďování i nejmenších detailů – získal tak kvalitní personál, japonského sushi mastera i stylový interiér.

První hosté takto vzniklý rybí restaurant KOISHI navštívili 6. dubna 2009. „Vybudovali jsme zde nakonec koncept tzv. „2 v 1“ – restaurant zaměřený na rybí moderní kuchyni a euro-asijskou fusion v němž najdete vytříbený styl komplexní nabídky Petra Fučíka a jeho českého týmu a originální podobu sushi z mistrovských rukou sushimastra Noritada Saito a jeho týmu.“ shrnuje Simona Elsnerová.

KOISHI ale není pouze restaurant. Letní posezení ve dvoře snad již brzy expanduje hlouběji na úbočí Špilberku, v prodejně KOISHI SHOP je možné sehnat ingredience pro přípravu sushi a specialit asijské kuchyně i delikatesy z jiných gurmetských destinací, jako je Provence, Alsace nebo Belgie.

K těmto dvěma pilířům přibyl na podzim roku 2010 wine bar & shop PETIT CRU, který elegantně doplňuje nabídku restaurantu jak výběrem z minimálně 600 druhů vín z celého světa, tak vybraným sortimentem delikates z francouzského Alsace, Provence, rakouského Wachau či Itálie nebo Španělska. Jedinečností tohoto provozu je osobní přístup dvou profesionálních sommeliérů a možnost „dát si po skleničce“ z minimálně 40 druhů otevřených lahví vín z celého světa. Edukativní zaměření PETIT CRU je podpořeno také pravidelnými řízenými ochutnávkami a prezentacemi v přilehlém archivu vinného baru.





Pokud se chystáte dělat oslavu a hledáte vhodný prostor, slibujeme Vám nezapomenutelný zážitek pro Vás a Vaše hosty, ať už je to intimní setkání, nebo oslava pro 20 osob. Užijte si ji...

Restaurant zaměřený na ryby a sushi
interiér KOISHI

Jednoduchost, promyšlenost, čistota, blízkost, přirozenost, detail, transparentnost, diskrétnost, design.

Interiér restaurantu navrhla Arch. Nicol Gale. Magazín ERA21 roku 2010 uvedl realizaci tohoto interiéru mezi nejlepšími projekty v ČR.