logo-bile-male
O nás

KOISHI – restaurant zaměřený na ryby a sushi. Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá evropská kuchyně snoubená s asijskými prvky. Chloubou a vlajkovou lodí jsou čerstvé mořské i sladkovodní ryby v režii šéfkuchaře Petra Fučíka. Akcent na čerstvost surovin vytváří ideální podmínky pro nabídku sushi, které pro vás ve vybraných dnech připravuje japonský sushimaster Noritada Saito.
Prvotřídní suroviny jsou základními kameny filozofie restaurantu, ale zážitková kuchyně je mozaikou mnoha dalších kvalit, bez kterých si naše služby neumíme představit.

Seznamte se s šéfkuchařem
Petr Fučík

Během sedmi let šéfování kuchyni v brněnském restaurantu Koishi dokázal naplnit sen každého šéfkuchaře: mít denně plný lokál, rezervace na týdny dopředu a spokojené hosty. Baví ho moderní gastronomie, jeho euro-asijská fusion se vyznačuje složitými kombinacemi různých chutí. „Majitelé restaurantu mě oslovili, protože chtěli původní ideu sushi baru rozšířit o rybí kuchyni. Propracovával jsem se k tomu postupně, spolupracoval s naším japonským sushi mistrem, …“ Nevaří ale tak, aby jídlo chutnalo po japonsku. „Dělám fúze tak, aby to chutnalo mně. Je velmi důležité lidem tu chuť předat, chodí pak za ní, za rukopisem šéfkuchaře.“ Kuchařem se vyučil, zkušenosti sbíral pět let v Německu, kde se inspiroval u svého šéfa, který pracoval mnoho let ve 2-michelinské restauraci. „Pro růst je třeba cestovat, na podzim jsem byl třeba na stáži v tříhvězdové michelinské restauraci v Německu.“ Sleduje konkurenci, hlavně v zahraničí, zdrojem informací a inspirace je i internet. Nejpracnější je vymýšlení a kompletování jídla. „Recepty mě napadají hlavně v autě po cestě z práce“. Myšlenku pak zkouším na talíři. Někdy testování trvá pár dní, jindy i měsíc.“ Jídelní lístek v Koishi obměňuje průběžně, jídlo po jídle, jednou až dvakrát do měsíce. I to je důsledek stále propracovanějších receptur, protože ve chvíli, kdy Petr na talíři kombinuje současně až 18 různých surovin, prostě už ze dne na den vyměnit takové množství jídel nelze. „Jídlo se na menu dostane, až když je perfektní. Nechci se stresovat, že tehdy a tehdy musím mít všechna jídla nová.“ Petr využívá moderní evropské i tradiční asijské techniky přípravy, důraz klade na kvalitu surovin. Největší úspěch? „První místo v Maurerově výběru nejlepších restaurantů v Česku v roce 2013.“

2010/12: KOISHI restaurant získal 4. místo v Maurerově výběru nejlepších restaurantů v ČR „GRAND RESTAU­RANT 2011“

2011/12: KOISHI restaurant získal 6. místo v Maurerově výběru nejlepších restaurantů v ČR „GRAND RESTAU­RANT 2012“

2012/13: KOISHI restaurant získal 1. místo v Maurerově výběru nejlepších restaurantů v ČR GRAND RESTAURAN­T 2013

Lidé v KOISHI

Koncept a fyzická podoba restaurantu KOISHI vznikaly téměř dva roky. S myšlenkou otevřít vlastní provoz si ale Janko Martinkovič začal pohrávat už před desítkami let. Jasnějších obrysů dostal jeho sen roku 2006, kdy se jako ideální místo jeho plánu zrodil nově vznikající gurmánský okrsek Údolní ulice.

Noritada Saito

sushimaster

Simona Elsnerová

majitelka, manažerka

Janko Martinkovič

majitel, sommelier

Při vší mimořádné úctě ke zdejšímu sushi doporučuju všem, aby vyzkoušeli druhý rozměr jídelního lístku. Neskutečné! Excelentní harmonie ryzích chutí, kambala s hovězím líčkem, candát s jelítkem, polévka z jeruzalémských artyčoků, kokosová curry polévka, nepochopitelné dezerty - gastronomický vrchol.
Rostislav Křivánek - příspěvek facebook