
Základ nabídky KOISHI restaurantu tvoří originálně a moderně pojatá evropská kuchyně snoubená s asijskými prvky.
Osm let vévodil kuchyni šéfkuchař Petr Fučík, aby ho v polovině roku 2017 vystřídal jeho dlouholetý sous-chef Martin Babica, který tedy převzal pomyslné kormidlo restaurantu zaměřeného na euro-asijskou fusion. Nedílnou součástí gastronomické mozaiky KOISHI je japonský sushimaster.
Prvotřídní suroviny jsou základními kameny filozofie restaurantu, ale zážitková kuchyně je mozaikou mnoha dalších kvalit, bez kterých si naše služby neumíme představit.
Sushimaster Noritada Saito je rodákem z japonského města Nagoya a má 30 let praxe v rodinném podniku. Všichni jeho předci, kam až jeho paměť sahá, se živili jako sushimasteři, a v tomto oboru pracují dokonce i všichni muži z matčiny strany. Sushi je pro něj životním stylem, jeho životní filozofií.
Momentálně je na stáži v ženevské restauraci Sauan a zastupuje ho Takao Kuroki.
Koncept a fyzická podoba restaurantu KOISHI vznikaly téměř dva roky. S myšlenkou otevřít vlastní provoz si ale Janko Martinkovič začal pohrávat už před desítkami let. Jasnějších obrysů dostal jeho sen roku 2006, kdy se jako ideální místo jeho plánu zrodil nově vznikající gurmánský okrsek Údolní ulice.
Martin Babica
šéfkuchař
Janko Martinkovič
majitel, sommelier