koishi-300x44
O nás

Základ nabídky KOISHI restaurantu tvoří originálně a moderně pojatá evropská kuchyně snoubená s asijskými prvky.
Osm let vévodil kuchyni šéfkuchař Petr Fučík, aby ho v polovině roku 2017 vystřídal jeho dlouholetý sous-chef Martin Babica, který tedy převzal pomyslné kormidlo restaurantu zaměřeného na euro-asijskou fusion. Nedílnou součástí gastronomické mozaiky KOISHI je japonský sushimaster Noritada Saito.
Prvotřídní suroviny jsou základními kameny filozofie restaurantu, ale zážitková kuchyně je mozaikou mnoha dalších kvalit, bez kterých si naše služby neumíme představit.

Seznamte se s šéfkuchařem
Martin Babica

Cestičku k úspěchu a současné pozici šefkuchaře v jednom z nejlepších českých restaurantů si prorazil postupně ve vyhlášených brněnských podnicích zaměřených na regionální suroviny, kde se naučil dobře zpracovávat masa i mořské ryby a připravovat domácí pečivo.

První zkušenosti ale získal v srdci valašských hor, odkud pochází. Jako čerstvě vyučenému kuchaři mu učarovala ruční výroba sýrů a uzenin a práce s masem z místních domácích chovů. „Cesty do Asie mi rozšířily hodně obzory a pomalu mi docházelo, že Vsetín je jen startovací plošina.“ Přesun do Brna byl po několika letech tedy jasnou volbou. Lákala ho vyšší gastronomie a další možnost se rozvíjet.

Po několika destinacích zakotvil v týmu Petra Fučíka v rybím restaurantu KOISHI jako jeho zástupce, aby se po sedmi letech stal sám jeho nástupcem. „Baví mě práce s kvalitními surovinami a možnost hrát si s různými kombinacemi chutí.“ Tvorba jídla pro náročného zákazníka, okořeněná výzvami, jako jsou vystoupení na festivalech a různých prezentacích špičkové gastronomie, ho inspiruje, ale když se zeptáte na jeho oblíbené jídlo, řekne vám: „Kačenu se zelím a houskovým knedlíkem mám stejně nejrači!“ A na co ze svých dovedností by sbalil holku? „Tož, upekl bych jí asi valašský frgál!“ směje se.

Nejvíce ho ovlivnila stáž ve francouzském Rennes, kde měl příležitost spolupracovat hned s několika michelinskými kuchaři. „Líbilo se mi, jak jsou ochotni investovat svůj čas do dětí a mládeže. Že myslí dlouhodobě, do budoucna.“

Mezi jeho nejúspěšnější recepty patří Candát s pórkovým pyré a šneci, Kachní ravioly s demi-glace a Tom Yum polévka s krevetami.

Lidé v KOISHI

Koncept a fyzická podoba restaurantu KOISHI vznikaly téměř dva roky. S myšlenkou otevřít vlastní provoz si ale Janko Martinkovič začal pohrávat už před desítkami let. Jasnějších obrysů dostal jeho sen roku 2006, kdy se jako ideální místo jeho plánu zrodil nově vznikající gurmánský okrsek Údolní ulice.

Noritada Saito

sushimaster

Janko Martinkovič

majitel, sommelier

Při vší mimořádné úctě ke zdejšímu sushi doporučuju všem, aby vyzkoušeli druhý rozměr jídelního lístku. Neskutečné! Excelentní harmonie ryzích chutí, kambala s hovězím líčkem, candát s jelítkem, polévka z jeruzalémských artyčoků, kokosová curry polévka, nepochopitelné dezerty - gastronomický vrchol.
Rostislav Křivánek - příspěvek facebook