koishi-300x44
O nás

Základ nabídky KOISHI restaurantu tvoří originálně a moderně pojatá evropská kuchyně snoubená s asijskými prvky.
Osm let vévodil kuchyni šéfkuchař Petr Fučík, aby ho v polovině roku 2017 vystřídal jeho dlouholetý sous-chef Martin Babica, který tedy převzal pomyslné kormidlo restaurantu zaměřeného na euro-asijskou fusion. Nedílnou součástí gastronomické mozaiky KOISHI je japonský sushimaster Noritada Saito.
Prvotřídní suroviny jsou základními kameny filozofie restaurantu, ale zážitková kuchyně je mozaikou mnoha dalších kvalit, bez kterých si naše služby neumíme představit.

Seznamte se s majitelem
Janko Martinkovič

narozen v Bratislavě v roce 1966 slovenskému otci a moravské matce, bonviván, ovšem se silným společenskosociálním cítěním, restauratér, ovšem občasný milovník fástfůdů, zpěvák Doors Revival Band Brno, ovšem milovník Beatles, odkojen na jejich hudbě, Zbrojovák, ovšem ortodoxní fanoušek Manchesteru United, milec vína, ovšem šest piv na Bláhovce, je šest piv na Bláhovce…
Silně se mu nelíbí: barevné kopačky… (ty mají být jen a jen černé!), půjčování šlauchu na benzinkách, bez, i se zálohou… (je to ponižující!), reklamy v TV na chlazené kuře… (ty tam prostě nepatří!), prosparťanské komentování ligových zápasů… (to je jedním slovem – hyenismus!)
Rád jí ústřice a rád vaří polévky všeho druhu.
Díky jeho absolutní chuťové paměti získal certifikát Asociace sommeliérů České republiky jako jeden z prvních Brňáků v r. 2004.

2010 -KOISHI restaurant získal Certifikát Tokijské asociace sushimasterů jako podnik s vysokým standardem, co se týče kvality surovin, jídla a servisu.

Od svého vzniku se také umisťuje na předních příčkách v Maurerově výběru Grand restaurant.
1. místo získal v tomto nezávislém výběru nejlepších restaurací v Česku pro rok 2013 – GRAND RESTAURAN­T 2013.

2016 a 2017: KOISHI restaurant získal 1. místo ve výběru nejlepších restaurací GOURMET BRNO.

Lidé v KOISHI

Koncept a fyzická podoba restaurantu KOISHI vznikaly téměř dva roky. S myšlenkou otevřít vlastní provoz si ale Janko Martinkovič začal pohrávat už před desítkami let. Jasnějších obrysů dostal jeho sen roku 2006, kdy se jako ideální místo jeho plánu zrodil nově vznikající gurmánský okrsek Údolní ulice.

Noritada Saito

sushimaster

Martin Babica

šéfkuchař

Při vší mimořádné úctě ke zdejšímu sushi doporučuju všem, aby vyzkoušeli druhý rozměr jídelního lístku. Neskutečné! Excelentní harmonie ryzích chutí, kambala s hovězím líčkem, candát s jelítkem, polévka z jeruzalémských artyčoků, kokosová curry polévka, nepochopitelné dezerty - gastronomický vrchol.
Rostislav Křivánek - příspěvek facebook